Прикордонники нарахували понад 70 обстрілів КПП на Донбасі за два місяці

Прикордонники нарахували понад 70 обстрілів КПП на Донбасі за два місяці

Укрінформ
У зоні проведення АТО останнім часом посилилися обстріли незаконних збройних формувань на лінії розмежування. Лише протягом двох останніх місяців російсько-терористичні війська обстрілювали КПВВ більше 70 разів.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

"На лінії розмежування в районі проведення АТО останнім часом посилилися обстріли незаконних збройних формувань. Лише протягом двох останніх місяців російсько-терористичні війська обстрілювали КПВВ більше 70 разів. У зв’язку з чим, заради безпеки цивільного населення, пропускні операції доводилося призупиняти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз усі КПВВ працюють в штатному режимі, окрім "Золотого", що на Луганщині. Контрольний пункт "Золоте" підготовлений до відкриття ще наприкінці березня, однак працював лише кілька годин. Його досі не вдається запустити через постійні обстріли бойовиків.

У ДПСУ повідомляють, що КПВВ має всю необхідну інфраструктуру, в тому числі укриття, які у разі провокаційних обстрілів дозволять зберегти життя громадянам, які перетинають лінію розмежування. Це єдиний пункт контролю на Луганщині, де лінію розмежування можна було б перетинати на автомобілях. Він побудований за удосконаленою технологією, що дозволяє зменшити час очікування осіб, які прямують в обидва напрямки. Обладнані робочі місця інспекторів на 3 в'їзних смугах руху та 3 виїзних, а також окремо визначена смуга для пішоходів. Передбачена можливість реверсивного руху для своєчасного реагування на збільшення пасажиропотоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-