Матіос: У разі внесення застави за Романчука перевіримо

Матіос: У разі внесення застави за Романчука перевіримо "історію" грошей

Укрінформ
Військова прокуратура має намір завершити розслідування провадження щодо заступника Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука за півтора місяця.

Про це заявив заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає Радіо Свобода.

"Ми плануємо завершити розслідування протягом півтора місяця і оголосити матеріали для ознайомлення захисту", – сказав він в ефірі "5 каналу".

За словами військового прокурора, якщо за Романчука внесуть заставу, необхідно буде довести законність походження цих коштів.

"Кожна гривня, кожна копійка коштів, які вносяться в таких випадках за корупціонерів, перевіряється всіма можливими інструментами – від служби фінансового моніторингу до фіскальних органів – і треба ще довести походження цих коштів. Тих коштів, які були вилучені в домівці, за місцем роботи, досить важко, я думаю, буде доводити походження", – зазначив Матіос.

Як повідомляв Укрінформ, першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколу  Романчука було затримано ввечері 3 червня в Миколаєві під час спецоперації СБУ та військової прокуратури за вимагання хабара в розмірі 92 тисячі доларів. Крім того, були затримані троє високопосадовців. Гроші вимагали за дозвіл на розробку кар'єру в Єланецькому районі.

Під час обшуку під приватними будинками Романчука виявили тунелі та підземні галереї, в яких знаходилися сейфи із золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом, столовим сріблом. У сейфах зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних оборудок.

Приморський райсуд Одеси 8 червня обрав Романчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у сумі 5 мільйонів 512 тисяч гривень (4 тисячі мінімальних зарплат). Романчук себе винним не визнає, його захисники мають намір подавати апеляцію на це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-