Гройсман: Кінцева мета реформи з децентралізації - самодостатня громада

Гройсман: Кінцева мета реформи з децентралізації - самодостатня громада

Укрінформ
Уряд продовжить делегування повноважень на місця, що дасть змогу забезпечити самодостатність громад та їх здатність надавати громадянам якісні послуги.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відкриваючи нараду з обговорення проблемних питань об'єднання територіальних громад на прикладі Сокирянського району Чернівецької області під час робочої поїздки на Буковину.

«Зараз нам треба утримувати той темп, який ми взяли, вирішити всі технічні питання і продовжувати створення самодостатніх громад. Я дуже хочу, щоби самодостатні громади були здатні: перше, отримати напряму податки, які забезпечуватимуть розвиток економіки. Друге, ви маєте отримати всі необхідні повноваження щодо управління землею, щодо реєстрації майна, бізнесу тощо. Всі інші послуги, які надає держава, мають бути делеговані вам», - заявив Гройсман.

Також глава уряду зауважив, що реформа з децентралізації вже показала позитивні результати, зокрема після розпочатої фінансової децентралізації значно зросли надходження до місцевих бюджетів. За його словами, ці ресурси збільшують можливості громад щодо вирішення нагальних потреб.

Прем'єр-міністр висловив сподівання, що реформа забезпечить належні умови для надання на місцях якісної, конкурентної освіти. Також має бути збільшена кількість дитячих садочків, забезпечена висока якість надання медичних послуг, окрім цього, потрібно розвивати інфраструктуру, провадити ремонт доріг та заходи з енергозбереження.

Важливо, щоб керівництво громад дбало про розвиток місцевої економіки та малий бізнес, наголосив він.

«Самодостатня громада має бути спроможна без допомоги держави надавати послуги. Це є кінцева мета нашої спільної з вами реформи», - підкреслив Гройсман. Він зазначив, що об'єднання громад підвищуватиме їхню спроможність у вирішенні нагальних проблем, а самодостатність громад після об'єднання буде збережена. «Чим об'єднана громада більша, тим краще», - зауважив він.

Також Володимир Гройсман ознайомився з роботою Сокирянської центральної районної лікарні та поспілкувався з жителями м.Сокирян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-