Донеччина витратить понад 6 млрд грн на інфраструктурні об'єкти

Донеччина витратить понад 6 млрд грн на інфраструктурні об'єкти

Укрінформ
На реалізацію 871 інфраструктурного проекта Донецька область має витратити понад 6 млрд грн.

Про це заявила під час засідання Ради регіонального розвитку при Донецькій облдержадміністрації директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин Оксана Головко, повідомляється на сайті ОДА.

"На сьогодні загальна вартість 871 інфраструктурного проекту, реалізація яких запланована керівництвом Донецької області, становить 6,1 млрд грн. Із цієї суми 1,8 млрд грн - позабюджетні кошти", - йдеться у повідомленні.

Донецькою ОДА визначено пріоритетні сфери, згідно з якими планується відновити 151 об'єкт водопостачання й водовідведення, 22 - теплопостачання, 207 - енергоефективності, 48 - з будівництва житла. Також перелік містить 247 проектів з поліпшення соціальної сфери і 155 - з поліпшення транспортної інфраструктури, 41 з них - спрямовано на інші потреби.

Керівництво Донецької області на спільні інвестиції з обласного бюджету і кошти від міжнародних донорів планує реконструювати 159 навчальних закладів(1,7 млрд грн), 39 дошкільних установ(157 млн грн). На ремонт 6 поліклінік витратять 30,6 млн грн, 42 амбулаторій - 157 млн грн, 24 лікарень - 285 млн грн, а також реконструюють 9 мостів комунальної власності на суму 285 млн грн.

Головко відмітила, що особливу увагу обладміністрація і міжнародні донори приділяють облаштуванню житла для вимушено переміщених осіб: передбачено відновлення під ключ 17 гуртожитків на суму 209 млн грн.

Також вона повідомила, що, згідно із законом України про перерозподіл залишків коштів місцевих бюджетів з тимчасово непідконтрольних територій, відновлення інфраструктури у містах на лінії зіткнення неможливе.

В той же час глава Донецької обладміністрації Павло Жебрівський підкреслив, що затверджені проекти у прифронтових містах і районах будуть обов'язково реалізовані. «Ми знайдемо фінансовий ресурс на відновлення об'єктів на лінії зіткнення. У нас є інші джерела і допомога міжнародних донорів. Якщо є проектно-кошторисна документація - гроші будуть», - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-