Поліція вважає хуліганством події у Львівській міськраді

Поліція вважає хуліганством події у Львівській міськраді

Укрінформ
Поліція розпочала розслідування подій у Львівській міськраді, під час яких постраждали кілька нацгвардійців. Інцидент кваліфіковано як хуліганство.

Про це повідомляє прес-служба обласного управління поліції.

"Кримінальне провадження відкрите за ч.3 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Проводиться досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Т.в.о. начальника ГУ Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія зазначив, що правопорядок у будівлі міської ради та навколо неї охороняли близько 600 поліцейських та бійці Нацгвардії.

"8 червня до Головного управління Національної поліції у Львівській області надійшло повідомлення про можливі провокації під час проведення сесії Львівської міської ради. Окрім того, ще чотири різні громадські організації подали заявки на проведення масових заходів на площі Ринок у період від 10.00 до 13.00. Враховуючи кількість осіб-учасників, заявлених організаторами, було прийняте рішення залучити до охорони публічного порядку близько шестисот працівників поліції та бійців Національної гвардії України", - прокоментував Загарія.

У поліції також повідомили, що до сесійної зали Львівської міськради намагалася увірватися 150-170 осіб. "Інших сутичок та провокацій правоохоронці не допустили. Також не допущено пошкодження майна у міськраді", - зазначив Загарія.

Після сутички ніхто з активістів з заявами про травми не звертався, зазначили в поліції.

Фото: Львівський портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-