"Викрадений іноземець" виявився фігурантом кримінальної справи

Укрінформ
У Сумах іноземець, якого невідомі нібито силою утримували в одній з місцевих квартир, виявився добре відомим правоохоронцям, адже є фігурантом кримінального провадження за махінації з автівками.

Про це повідомляє сектор комунікацій Головного управління Національної поліції у Сумській області.

"Вчора о 5 ранку до поліції зателефонував чоловік і повідомив, що в квартирі будинку по вулиці Марка Вовчка його кілька днів силою утримують невідомі. На місце події одразу направили патрульні наряди поліції та слідчо-оперативну групу. Інспектори викликали рятувальників.

За допомогою спеціальної техніки, чоловіка через балкон дістали з квартири на третьому поверсі. Під час бесіди з правоохоронцями заявник помітно нервував. Спочатку повідомив, що його з Києва до Сум привезли невідомі і закрили в квартирі, а потім взагалі відмовився давати пояснення, мотивуючи тим, що не має ні до кого претензій і просить припинити проводити подальшу перевірку.

Мешканці сусідніх квартир також були здивовані його поведінкою. Вони пояснили, що чоловік винайняв квартиру в їх домі кілька днів тому. Безперешкодно входив та виходив з неї, користувався мобільним телефоном та Інтернетом”, - йдеться у повідомленні.

Заявник виявився жителем Ужгорода, 1967 року народження. Він добре відомий сумським правоохоронцям, адже проходить фігурантом в кримінальній справі, розпочатій ще в 2012 році за шахрайства з автівками. За заявами потерпілих, він обіцяв їм допомогти придбати іномарки за привабливими цінами. Але, сплативши гроші, обіцяного вони так і не отримали. Завдана сума збитків сягала десятків тисяч доларів США. Тоді чоловік просто виїхав з Сум, і його місце знаходження було невідоме.

В поліції припускають, що дану ситуацію він міг змоделювати сам, аби відвести від себе підозри і змусити правоохоронців працювати в іншому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-