Роботи на львівському звалищі поки не поновлять - через загрозу зсуву

Роботи на львівському звалищі поки не поновлять - через загрозу зсуву

Укрінформ
На Грибовицькому сміттєзвалищі на Львівщині рятувальники не відновлюватимуть проведення пошуково-рятувальних робіт із залученням важкої техніки.

Про це повідомляє у неділю прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«У зв'язку із значною загрозою зсуву сміття, збереженням тенденції до його виникнення та великою небезпекою, внаслідок цього, для особового складу, залученого до проведення пошукових робіт, прийнято рішення не відновлювати проведення пошуково-рятувальних робіт із залучення важкої техніки», - ідеться в повідомленні.

Крім того, у ДСНС розповіли, що роботи першої черги аварійно-відновлювальних робіт на основній захисній дамбі ставків накопичувачів інфільтратів завершено.

Наразі, за даними відомства, проводяться інструментальні спостереження за рухом відкосу сміттєзвалища зі сторони проведення пошукових робіт.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу аварійно-пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова тимчасово призупиняли з огляду на небезпеку для тих, хто веде пошук.

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під час гасіння пожежі стався зсув сміття. Під завалами опинилися троє працівників ДСНС. Наразі їхні тіла знайдено. Проте пошукові роботи на сміттєзвалищі тривають, оскільки під завалом може бути працівник Львівського комунального підприємства «Збиранка», зв'язку з яким немає з часу зсуву.

Місцева сільська влада вирішила з 1 червня закрити Грибовицьке сміттєзвалище у Львівській області, де через зсув загинули рятувальники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-