Саакашвілі хоче сам протестувати китайські

Саакашвілі хоче сам протестувати китайські "велики"

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав розпорядження не утилізувати велосипеди, незаконно ввезені до Одеси  з Китаю, а знайти законну підставу роздати їх дітям.

Про це заявив у середу журналістам голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі під час інспектування складу поблизу промтоварного ринку "7-й кілометр", де зберігається велика партія контрабандних велосипедів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені дзвонив Володимир Гройсман і сказав, що ще вранці дав розпорядження не утилізувати велосипеди, а знайти законну підставу роздати їх дітям. Як на мене, це вже прогрес, раніше в уряді такими речами мало хто цікавився!" - зазначив Саакашвілі.

Він оглянув один з більш як 11 тисяч велосипедів, які Приморський суд Одеси ухвалив утилізувати, і сказав, що сам складе й протестує одну з веломашин перед тим, як роздати дітям з незаможних родин.

"Обіцяю перед телекамерами, що поверну на склад велосипед цілим і неушкодженим після того, як зберу його, два дні покатаюсь, аби пересвідчитись у безпечності експлуатації. Сам проведу експертизу, але нехай професіонали теж проведуть. А після цього подумаємо, як юридично обгрунтувати передачу конфіскованого товару дітям з незаможних родин", - сказав Саакашвілі.

Губернатор нагадав, що влітку часто їздить на роботу на велосипеді, та висловив припущення, що в такий спосіб, можливо, вдалося запобігти незаконному збуту контрабандних "великів".

"Хіба ми не знаємо, що часто буває так, що контрабандний товар нібито знищено. Оформлять документи про це, а насправді його спокійно передадуть другим, третім особам, а в підсумку велосипеди знову потрапляють  на ринок. Щоб такого не трапилось, поштучно роздамо всі велосипеди дітям", - додав Саакашвілі.   

Фото: scmp.com

Відео: Міхеїл Саакашвілі, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-