У Маріуполі судитимуть сепаратиста, який чинив злочини під час окупації

У Маріуполі судитимуть сепаратиста, який чинив злочини під час окупації

Укрінформ
У Маріуполі Донецької області судитимуть бандита-сепаратиста, який вступив у незаконне озброєне військове формування, вчинив чимало злочинів під час окупації міста терористами "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"У Маріуполі судитимуть сепаратиста, який у складі озброєної банди нападав на магазини і супермаркети міста в період його окупації терористами "ДНР"... За бандитизм, розбійні напади, незаконне поводження зі зброєю, завдання важких тілесних ушкоджень, незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення людини, створення не передбачених законом воєнізованих формувань правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що під час розслідування було встановлено, що на початку квітня 2014 року, коли місто Маріуполь захопили бойовики, 27-річний місцевий житель вступив у незаконне озброєне військове формування самопроголошеної "ДНР". Він, отримавши вогнепальну зброю і боєприпаси до неї, був призначений в охорону міста і барикад.

У середині квітня 2014 року зловмисник, діючи у складі озброєної банди в кількості приблизного 17 осіб, вивіз з території військової частини у Маріуполі вогнепальну зброю і бойові запаси до неї.

Також у період травень-червень 2014 року спільник терористів разом з іншими учасниками банди здійснював розбійні напади на магазини, заподіявши збитки торговельним мережам на 1 млн 400 тис. грн.

Крім того, дана озброєна банда займалася викраденням людей з метою отримання винагороди, а також викраденням автомобілів з автосалонів, заподіявши збитків майже на 1 млн грн.

Під час досудового розслідування в обвинуваченого у його гаражі виявлено і вилучено значну кількість зброї та боєприпасів до неї, техніку, викрадену з магазинів, номерні знаки з автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-