Капітана міліції судять за вибивання свідчень і катування

Капітана міліції судять за вибивання свідчень і катування

Укрінформ
Капітан міліції, який шляхом катування отримав від чоловіка зізнання у скоєнні злочину, якого не скоював, опинився на лаві підсудних.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

«Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно капітана міліції за вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.127, ч.2 ст.365 та ч.2 ст.146 КК України (катування; перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу; незаконне позбавлення волі)», - йдеться у повідомленні.

Так, у вересні 2014 року старший оперуповноважений одного з відділів Дніпропетровського міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області, здійснюючи оперативний супровід у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, прибув до місця роботи фігуранта провадження та повідомив про необхідність його невідкладної явки до відділу міліції для з'ясування фактичних обставин злочину. Отримавши відмову, правоохоронець побив чоловіка, а згодом катував його у своєму службовому кабінеті, змусивши зізнатися у злочині, якого останній не скоював.

Санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-