Харківське метро

Харківське метро "замінувала" пенсіонерка-антимайданівка

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією за добу встановили та затримали жінку, яка повідомила про "мінування" шести станцій харківського метро.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Спочатку на телефон чергового метрополітену надійшов виклик. Жіночий голос повідомив про мінування станції метро "Майдан Конституції" (колишня "Радянська" - ред). Згодом надійшов новий виклик, той же анонім погрожував підірвати ще п’ять станцій метро, які підлягають перейменуванню. В час пік правоохоронці та персонал метрополітену евакуювали майже дев’ять тисяч пасажирів, вибухівку знайдено не було", - йдеться у повідомленні.

Менш ніж за добу співробітники спецслужби встановили та затримали анонімного терориста. Ним виявилася 62-річна мешканка Харкова, прихильниця комуністичної ідеології, активна учасниця протестних акцій антимайдану. Свою провину зловмисниця визнала, пояснивши повідомлення "протестом" проти перейменування станцій.

За матеріалами Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру у вчиненні цього злочину.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 2 до 6 років. Жінці доведеться також компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від її дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-