Організатор теракту в Новоолексіївці

Організатор теракту в Новоолексіївці "наслідив" на Донбасі й у Криму - СБУ

Укрінформ
Служба безпеки України розшукує одного з організаторів теракту, який стався в Херсонській області 14 квітня.

Про це на брифінгу заявила спікер СБУ Олена Гітлянська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звертаємось до ЗМІ з проханням допомогти знайти одного з організаторів терористичних актів, які відбулись 14 квітня в селі Новоолексіївка, Генічеського району (Херсонська область - ред.). Виконавцями теракту є Іоргов Микола Васильович, мешканець Ізмаїлу. Нами встановлено, що він виїжджав неодноразово до Криму з Російської Федерації. Там він спілкувався зі своїми кураторами з спецслужб", - сказала Гітлянська.

Вона додала, що за інформацією СБУ на початку березня терорист прибув до окупованого Алчевська, де спілкувався з бойовиками угрупування "Хуліган".

"Ми закликаємо громадян повідомити, якщо у вас є будь-яка інформація про цю особу, на гарячу лінію СБУ. Ми будемо робити все, щоб затримати цю людину та інших учасників терористичного акту. Група планувала також ряд інших терактів, які СБУ попередила", - додала Гітлянська.

Як повідомлялося, 14 квітня 2016 року в смт Новоолексіївка Генічеського району внаслідок вибуху автомобіля 4 особи постраждали та одна людина загинула.

Під час огляду фрагментів авто було встановлено, що зловмисники використали вибухову речовину, еквівалент якої становить близько 6,5 кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-