Вінницька прокуратура пояснить, чому закрили справу проти Шевцова - СБУ

Вінницька прокуратура пояснить, чому закрили справу проти Шевцова - СБУ

Укрінформ
Закриття кримінального провадження щодо екс-голови вінницької обласної поліції Антона Шевцова за підозрою у державній зраді - це рішення прокуратури Вінницької області.

Про це сказала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська під час брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"18 березня ми порушували кримінальну справу. Розслідування тривало впродовж 2 місяців. Було проведено близько 72 допитів, експертизи, опитані люди, які в соцмережах активно заявляли про те, що він злочинець. Ця справа була передана в прокуратуру, яка продовжувала подальше розслідування. Наскільки мені відомо, сьогодні прокуратура Вінницької області проведе прес-конференцію, де пояснить, чому вони вирішили закрити провадження у  ст. 111 (державна зрада - ред.), і вони розкажуть деталі", - сказала Гітлянська.

За даними ЗМІ, прокуратура Вінницької області закрила кримінальне провадження щодо колишнього начальника обласної поліції Антона Шевцова за підозрою у державній зраді. На початку березня у вихідця з Криму Шевцова в соцмережах знайшли спільне фото з депутатом Держдуми Миколою Валуєвим. Виявили також відео, на якому Шевцов 9 травня 2014 року бере участь у військовому параді в Севастополі і спілкується з журналістами телеканалу "Росія". Крім того, були знайдені свідчення, що його дружина живе в Севастополі. Все це стало приводом звинуватити його у сепаратизмі.

17 березня СБУ затримала екс-главу Нацполіції у Вінницькій області при спробі виїхати в Росію. Щодо нього  відкрили кримінальне провадження за підозрою в державній зраді. 20 березня Шевцова звільнили з-під варти, оскільки  суд так і не зміг у визначені три дні обрати йому запобіжний захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-