Суд дав бійцю

Суд дав бійцю "Айдара" 4 роки за "трофеї" із зони АТО

Укрінформ
Ізюмський міськрайонний суд визнав винним 31-річного бійця батальйону "Айдар" у незаконному зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та пристроїв.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів керівник Ізюмської місцевої прокуратури Володимир Калюга.

"З обставин справи відомо, що на початку січня 2015 р. житель Рівненської області повертався із зони АТО додому. На одному з постів дорожньо-патрульної служби біля Ізюму його мікроавтобус зупинили для перевірки. Під обшивкою і в салоні авто Ford Transit виявлено арсенал зброї: реактивні протитанкові гранати, більше 20-ти детонаторів, більше 20-ти корпусів ручних гранат Ф-1, РГД-5 , РГО, більше 3 тис. бойових набоїв різного калібру та модифікації", - зазначив прокурор.

За його словами, обвинувачений від дачі свідчень у суді відмовився.

"Суд призначив військовослужбовцю покарання на 4 роки позбавлення волі, а вилучений арсенал постановив знищити", - додав прокурор.

За його словами, прокуратура вимагала призначити підсудному більш суворе покарання: "Зараз готується апеляція". Наразі вирок суду ще не набув чинності, оскільки йде час на апеляційне оскарження, додав він.

"До вступу вироку в законну силу суд обрав обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - підкреслив прокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-