Сторони конфлікту на Донбасі все ще занадто близько одна до одної - Хуг

Сторони конфлікту на Донбасі все ще занадто близько одна до одної - Хуг

Укрінформ
Попри домовленість "нормандської четвірки" у Берліні про відведення сил на більшу відстань військові формування обох сторін збройного конфлікту на Донбасі залишаються на дуже близьких позиціях.

Про це на брифінгу в четвер заявив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми помітили, що кількість випадків порушення домовленості про припинення вогню зменшилася, але ризик (їх поновлення. - Ред.) лишається, і одна з причин цього дійсно полягає у тому, що сторони розміщуються занадто близько одна до одної. Нічого не змінилося у цьому аспекті, хоча чотири міністри домовилися про відведення сил одна від одної, і пан Штайнмайєр (глава МЗС Німеччини. - Ред.) про це казав", - сказав Хуг.

У цьому контексті він навів слова міністра закордонних справ Німеччини про те, що на Донбасі необхідно створити демілітаризовану зону шляхом відведення сил лінії розмежування.

"Наші зусилля з СЦКК (Спільний центр контролю і координацї - Ред.) також спрямовані на те, щоб надихнути та підштовхнути сторони здійснити взаємне відведення військ. Ще одне питання - що дуже багато важкого озброєння все ще знаходиться близько до ліній відведення, і це необхідно виправити", - резюмував Хуг.

Як повідомив раніше міністр МЗС Павло Клімкін, в ході зустрічі глав МЗС «нормандської четвірки» (Україна, Франція, Німеччина, Росія) в Берліні 11 травня не вдалося досягти консенсусу з Кремлем про умови для проведення виборів на Донбасі.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров за підсумками переговорів заявив, що представники України, РФ, Франції та Німеччини домовилися про відведення озброєння на Донбасі та забезпечення припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-