США підготує мобільні підрозділи українських прикордонників

США підготує мобільні підрозділи українських прикордонників

Укрінформ
Посольство США в Україні має намір почати реалізацію проекту підготовки мобільних підрозділів прикордонників, у тому числі, в Харківській області.

Про це розповів представник Посольства США в Україні Крістофер Сміт на зустрічі в Харкові з головою Харківської ОГА Ігорем Райніним, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найближчим часом посольство США планує почати реалізацію в Україні нового проекту, а саме, підготовки мобільних підрозділів Державної прикордонної служби України", - зазначив Сміт.

За його словами, реалізація проекту проходитиме, у тому числі, на території Харківської області.

В ході зустрічі обговорено питання реалізації в Харківській області реформи правоохоронної системи, допомоги з боку Посольства США у боротьбі з корупцією і ходу запровадження системи електронних закупівель.

За словами Райніна, стосовно корупціонерів складено загалом до тисячі адмінпротоколів і відкрито кримінальних проваджень. Щодо електронних закупівель, то в регіоні проведено 1000 електронних торгів на суму до 200 млн грн, що скоротило витрати бюджетних коштів на 22% замість очікуваних 5%.

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня в Посольстві США у Києві голова Харківської ОДА Ігор Райнін та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт підписали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає, у тому числі, заходи із запобігання корупції та підвищення якості адмінпослуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-