У Вінниці судитимуть замовника вбивства керівника районного штабу Порошенка

У Вінниці судитимуть замовника вбивства керівника районного штабу Порошенка

Укрінформ
У Вінниці судитимуть замовника резонансного вбивства керівника Немирівського районного штабу Петра Порошенка, яке сталося влітку 2014 року.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області.

"В Одесі 8 травня затримано розшукуваного замовника резонансного вбивства, яке сталося влітку 2014 року у м. Немирів Вінницької області.  Обвинувачений перебував у розшуку, тривалий час переховувався на території Російської Федерації після втечі з-під варти. Ухвалою районного суду 9 травня йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27 п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України, - підбурення до вчинення умисного вбивства на замовлення", - повідомили у відомстві.

Замовник убивства потрапив у поле зору правоохоронців ще 2014 року, але йому вдалось втекти з-під варти під час перебування у психлікарні.  Відтак, перед судом він постане тільки за два роки після скоєння злочину.

Тим часом, виконавця вбивства на замовлення вже засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляло агентство, 48-річного Сергія Вакарова, - керівника Немирівського районного виборчого штабу кандидата в президенти Петра Порошенка, - знайшли застреленим з обрізу рушниці у власному автомобілі  5 червня 2014 року. У замовленні вбивства  звинувачують тестя загиблого. За смерть свого зятя він заплатив убивці 1200 доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-