Жебрівський про

Жебрівський про "Донецьктеплокомуненерго": це - надумана структура

Укрінформ
До середини 2017 року ОКП "Донецьктеплокомуненерго" має бути ліквідовано, а подачею тепла населенню має займатися місцева влада.

Про це заявив у вівторок під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації голова ОДА Павло Жебрівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До середини 2017 року підприємства «Донецьктеплокомуненерго» не повинно бути. Це надумана структура, що була створена для переведення в готівку субвенцій і дотацій з державного бюджету. У нас з вами є трохи більше року, щоб це все забути і зрозуміти, що міський голова відповідає за тепло для населення. Це його первинний обов′язок", - наголосив він.

Очільник ОДА підкреслив, що відповідальність уже за наступний опалювальний сезон 2017-2018 років лежатиме на місцевій владі.

У ході колегії в.о. директора департаменту ЖКГ облдержадміністрації Ольга Соловей повідомила, що неповні розрахунки споживачів за отримані житлово-комунальні послуги не дозволяють підприємствам розрахуватися за енергоносії та по інших своїх зобов'язаннях. Так, кредиторська заборгованість комунальних підприємств області за спожитий природний газ станом на 1 січня становить понад 2 млрд грн  у тому числі штрафні санкції – 486  млн грн.

Крім того, по виробничих одиницях "Донецьктеплокомуненерго", які знаходяться на тимчасово непідконтрольних владі України територіях, рахується заборгованість у сумі 365 млн грн.

Павло Жебрівський наголосив, що заходи з енергоефективності, приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня та надання субсидій соціально вразливим верствам населення – це першочергові кроки для житлово-комунального господарства області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-