У Хмельницькому – перший випуск спецінструкторів за програмою НАТО

У Хмельницькому – перший випуск спецінструкторів за програмою НАТО

Фото
Укрінформ
У суботу, 14 травня, у Хмельницькому відбувся перший випуск 29 інструкторів навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій кваліфікаційного курсу в рамках програми Об’єднаної багатонаціональної групи (США, Литва, Латвія, Естонія) з підготовки «Україна» (JMTG-U).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України. 

"Шість інтенсивних місяців підготовки - і сьогодні в строю знаходяться найсильніші та найпідготовленіші бійці спецназу. В умовах війни ми прийняли непросте рішення щодо створення, у стислі терміни Сил спеціальних операцій, і послідовно реалізуємо поставлені завдання. Але скажу вам відверто, без активної допомоги та безпосередньої участі у цьому проекті наших закордонних друзів, ми не досягли б таких результатів, — підкреслив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, зазначивши, що наявність бойового досвіду, активна допомога західних партнерів у прагненні створити нову систему підготовки вітчизняного війська і сила духу бійців -спецпризначенців дозволили підготувати висококласних інструкторів спеціальних операцій.

"Я бачив, і скажу вам відверто — з такими бійцями Україна непереможна! Переконаний, що цей дух непереможності та бойового братерства ви покладете в основу підготовки та формування підрозділів спецпризначення. А принцип — зроби більше, наскільки стане сил, а після цього зроби вдвічі більше — буде покладено в основу діяльності кожного із вас", — констатував Муженко.

Як відомо, курс тривав 6 місяців, з листопада 2015 року. До цього такий курс можливо було пройти тільки за кордоном.

Герой України полковник Олександр Трепак, у свою чергу, підкреслив, що випуском перших інструкторів закладається міцний фундамент нової школи підготовки спецпризначенців у навчально-тренувальному центрі Сил спеціальних операцій, адже головна цінність підрозділу — сержант-інструктор.

Участь в урочистостях з нагоди випуску також взяли аташе з питань оборони при посольствах США, Латвії, Литви, Естонії, командири частин спеціального призначення, представники місцевих органів влади і самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-