Селищному голові Затоки знову підняли заставу до 5 мільйонів

Селищному голові Затоки знову підняли заставу до 5 мільйонів

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області скасував ухвалу судді Київського райсуду Одеси про зменшення в 16 разів розміру застави голові Затоківської селищної ради, заарештованому за зловживання службовим становищем.

Про це повідомили Укрінформу прес-секретар обласної прокуратури Інна Верба.

"Апеляційний суд задовольнив скаргу прокуратури Одеської області та скасував ухвалу суду першої інстанції про зміну розміру застави голові Затоківської селищної ради. Апеляційним судом визначено розмір застави у 5 мільйонів гривень", - зазначила Верба.

Нагадаємо, прокуратура Одеської області спільно з поліцією викрила у січні цього року злочинну схему відчуження землі в курортній Затоці, яку організував голова селищної ради Василь Зв'ягінцев разом з іншими службовими особами. Вони незаконно вивели з комунальної та передали у приватну власність землю рекреаційного призначення площею понад 3 гектари і розділили її між 66 пов’язаними з ними громадянами. За оцінками фахівців, орієнтовна вартість відчуженої ділянки землі становить 50 мільйонів гривень.

Суддя Київського райсуду Одеси Вадим Іванчук 5 травня ухвалив рішення про зменшення в 16 разів розміру застави, визначеного Зв'ягінцеву судом у січні, з 5 мільйонів гривень до 300 тисяч гривень. При цьому суд продовжив до 6 місяців термін тримання голови смт Затока під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-