Водії фур

Водії фур "видавили" ваговий комплекс з траси під Миколаєвом

Відео
Укрінформ
Ваговий комплекс, виставлений на трасі Одеса-Мелітополь-Новоазовськ поблизу Миколаєва 12 травня, не пропрацював і кількох годин – його знову заблокували водії багатотонних фур.

Про це повідомили активісти громадської організації «Дорожній контроль Миколаїв» на своїй сторінці у Фейсбуці.

«В Миколаївській області на трасу Одеса-Миколаїв в районі села Чапаївка сьогодні було виведено мобільний пункт габаритно-вагового контролю. Попрацювати він не встиг. Практично відразу був заблокований водіями вантажівок і їх господарями. Сценарій минулого року - гоп-стоп по-водійські. Перевізники вбивають дороги, але платити за перевантаження не збираються. Цивілізований бізнес - це не про них», - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що на Миколаївщині це вже не перша спроба впровадити ваговий контроль на дорогах. Були вони  у 2014 та 2015 роках. Проте жодного разу комплекси не пропрацювали і одного робочого дня. Перевізники щоразу перекривали дорогу, ламали обладнання і ваги забирали.

Про те, що фури все одно важитимуть, і ті, які везуть більше 40 тонн, платитимуть штраф, не раз було заявлено на рівні керівництва області і навіть країни. Але далі слів поки що справа не пішла.

Ось і цього разу, за словами керівника управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області Сергія Кривошапки, вони вимушені згорнути ваги через блокаду водіїв та їх господарів. Проте здаватися не мають наміру і готуються написати заяву в поліцію за перешкоджання їхній діяльності, бо вважають ваги на дорозі цілком законними.

Варто зазначити, що у Миколаєві працює кілька зернових терміналів, які щоденно перевантажують десятки тисяч тонн збіжжя для відправлення на експорт. Крім того, в портах стоять судна, які вантажаться металобрухтом. Все це до терміналів привозять автомобільним шляхом, який йде через всю Миколаївщину. Щодня дорогами області проїжджають кілька сотень фур, які перевозять по 50 і більше тонн вантажу. Не дивно, що область посідає одне з останніх місць в Україні по якості доріг.

Відео: Новости-N

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-