Москаль обіцяє

Москаль обіцяє "зламати схеми" закарпатським митникам

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на нараді з керівництвом правоохоронних органів, Закарпатської митниці та Мукачівського і Чопського прикордонних загонів назвав присутнім нові принципи, за якими відтепер працюватиме митниця.

Про це Москаль повідомив на своєму сайті.

 «Відтепер перетин товарами державного кордону в межах Закарпатської області відбуватиметься тільки в рамках законодавства. Схеми з мікроавтобусами, водії яких роками провозять через «Тису» без будь-якого митного оформлення брендовий одяг, мобільні телефони та гаджети, елітний алкоголь, парфумерію, мийні та гігієнічні засоби, скутери, мотоцикли тощо, і які платять визначену таксу, яка йшла на Київ, припиняють своє існування. Хто хоче везти в Україну якийсь товар, має його розмитнити», - зазначив він

Відтепер не діятиме на митниці в Закарпатті і схема з так званими «піджаками» (коли місцеві мешканці для заробітку в кілька сотень гривень беруть на себе частину товару, щоб обминути його розмитнення).

«Ця схема також буде зламана, для цього готується відповідне розпорядження. Вже готове спеціальне розпорядження щодо припинення вивезення під виглядом дров ділової деревини», - заявив Москаль.

Він попередив також, що якщо когось із митників чи прикордонників спіймають на хабарі, то звільнять усю зміну.

«Тому закликаю працівників митниці й прикордонної служби добре подумати – чи варто заради одномоментної вигоди ризикувати залишитися без роботи й стати фігурантом кримінального провадження», - сказав Москаль.

Голова ОДА також повідомив, що найближчим часом на Закарпатті будуть створені спеціальні міждержавні групи, які за погодженнями із митними органами Угорщини, Словаччини та Румунії проведуть взаємні звірки документів щодо руху товарів через кордон за 2015 – 2016 роки.

«Ми з’ясуємо поіменно, хто з підприємців який товар декларує при виїзді із сусідніх країн, а потім при в’їзді в Україну. І хто займається «липовим» транзитом, залишаючи нерозмитнений товар в Україні. У мене є достатньо досвіду, щоб зламати ці схеми»- заявив Москаль.

Він пообіцяв також, що імена тих, хто спробує домовитися про «пільговий режим» будуть названі публічно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-