Танк-пам’ятник у Чернівцях розмалювали написом «На Москву!»

Танк-пам’ятник у Чернівцях розмалювали написом «На Москву!»

Фото
Укрінформ
Чернівецький танк-пам’ятник, який за прізвищем командира екіпажу лейтенанта Павла Нікітіна, називають в народі «танком Нікітіна», далі  залишається в епіцентрі обговорень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Тепер невідомі особи зробили на броні напис «На Москву!». Напис зроблено білою фарбою з балончика. Працівники поліції даний факт поки що не коментують. Напис наразі ніхто не прибирає.

Як уже повідомляв Укрінформ, кілька місяців тому на сайті міської ради збиралися підписи чернівчан під трьома електронними петиціями щодо подальшої долі танка – пам'ятника визволителям Чернівців. Одна група чернівчан пропонувала демонтувати пам’ятник, інша – зберегти як культурну спадщину, ще одна – перетворити в арт-об’єкт. У результаті після розгляду питання в міській раді танк залишився на своєму попередньому місці без змін.

Довідково. Танк екіпажу Павла Нікітіна першим прорвався в Чернівці 25 березня 1944 року, тим самим почавши операцію зі звільнення Буковини від нацистських загарбників. 21-річний лейтенант Нікітін згорів у танку під час бою і похований у Чернівцях. Пам’ятник установлено в 1946 році.

Фото: Чернівецький промінь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-