У

У "Східному корпусі" розповіли подробиці вибуху на базі в Харкові

Укрінформ
Нічний вибух на базі "Східного корпусу" в Харкові на вул. Шевченка не має нічого спільного з хуліганством, як його трактує поліція, - це теракт.

Про це заявив на прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, один з керівників роти патрульної служби поліції особливого призначення "Східний корпус" Ігор Пушкарьов.

"Ми не згодні з кваліфікацією нічного вибуху, внаслідок чого пошкоджені військовий автомобіль, господарські будівлі і дивом не постраждали люди з охорони бази, як хуліганства. Хулігани по вулицях з мінами не ходять. Це теракт, спрямований проти патріотичного руху в Харкові і, зокрема, проти спецроти поліції, яка брала участь в АТО і патрулюванні Харкова у період травневих свят. Ми наполягаємо на перекваліфікації події", - сказав Пушкарьов.

За його словами, попередні результати експертизи свідчать про те, що вибуховий пристрій не був саморобним.

"Вибухнула міна СПМ радянських часів, її немає на озброєнні в Україні, і придбати її тут не можна", - додав Пушкарьов.

Що стосується організації вибуху, то, за його словами, вночі будь-яка людина могла перекинути міну вагою 1 кг через огорожу бази заввишки 2 метри: "Огорожа не має зовнішнього караулу. У цьому місці, де багато дерев, у нас немає камери відеоспостереження, але тепер обов'язково буде".

Як повідомляв раніше Укрінформ, о 03.52 до чергової частини Київського відділку поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Шевченка стався вибух. В результаті події ніхто з громадян не постраждав. Правоохоронці виявили на місці вибуху вирву діаметром 35 см і завглибшки 25 см. За попередніми висновками експертів, спрацював невідомий вибуховий пристрій, еквівалентний 400-600 г тротилу. Відкрито кримінальне провадження за статтею "Хуліганство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-