Харківські сутички на 9 травня розслідують як хуліганство

Харківські сутички на 9 травня розслідують як хуліганство

Укрінформ
Кримінальне провадження за статтею "Хуліганство" відкрито за фактом сутичок 9 травня на Меморіалі Слави у Харкові.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області Оксана Калмикова.

"Інформація про сутички 9 травня на Меморіалі Слави внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "Хуліганство" із санкцією у вигляді обмеження волі на строк до 5 років", - зазначила Калмикова.

За її словами, під час несення служби з охорони громадського порядку постраждав співробітник поліції: "Він отримав незначну травму голови (йому розбили ніс – ред.)".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 9 травня на Меморіалі Слави в Харкові зафіксовано ряд сутичок через георгіївські стрічки. Поліція вивела 15 агресивно налаштованих учасників конфлікту за межі меморіалу і провела з ними профілактичну бесіду.

Тоді ж Харківський міський голова Геннадій Кернес звинуватив поліцію у бездіяльності, коли активісти зривали георгіївські стрічки з ветеранів.

"Така бездіяльність - це виклик тим, хто прийшов до харківської святині - на Меморіал. Люди все бачать і можуть висловити недовіру з точки зору ефективності цього органу", - цитує слова мера прес-служба міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-