Миколаївські журналісти добилися для нападників жорсткішої статті

Миколаївські журналісти добилися для нападників жорсткішої статті

Укрінформ
Миколаївські журналісти, які зазнали нападу двох мешканців Херсона, домоглися від правоохоонців перекваліфікації кримінального провадження на більш серйозну статтю.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Заводському відділі Головного Управління Національної поліції України в Миколаївській області.

"В ході досудового розслідування по кримінальному провадженню за ознаками ч.1 ст.171 КК України "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів" були встановлені додаткові обставини. У зв’язку з ними розпочато ще одне кримінальне провадження за ознаками ст.345-1 КК України "Погроза або насильство щодо журналіста", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 5 травня біля будівлі Центрального райсуду двоє жителів Херсона - брати Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, застосували до кореспондентів миколаївського інтернет-видання "Прєступності.нєт" фізичну силу і відібрали фотоапарат. При цьому одному з журналістів нанесли кілька ударів по голові.

Більше того, в розпорядженні постраждалих є відео, на якому чоловіки обзивають їх нецензурними словами і погрожують фізичною розправою, "коли все скінчиться". Херсонців розлютив той факт, що їх знімали.

Правоохоронці порушили кримінальне провадження за "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів". Постраждалі кореспонденти обурилися таким підходом до розслідування. Вони наполягали, щоб справу було перекваліфіковано на статті "Загроза або насилля по відношенню до журналіста" та "Розбій".

Мешканців Херсона судять за непокору та напад на поліцейських, який вони здійснили 3 січня цього року у Миколаєві. Суд по тій справі відпустив їх під заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-