Поклонська назвала затримання кримських татар

Поклонська назвала затримання кримських татар "профілактикою"

Укрінформ
Підконтрольний Росії "прокурор Криму" Наталія Поклонська заявила, що недавні затримання кримських татар на півострові пов'язані з "профілактичними рейдами", які проводять для посилення заходів безпеки напередодні Дня перемоги.

Про це вона заявила в коментарі ТАСС.

"Посилені заходи, спрямовані на забезпечення громадської безпеки в містах Криму напередодні свята. Всі правоохоронні органи працюють в посиленому режимі при координації "прокуратури республіки", - сказала Поклонська.

"Прокурор" також додала: "Скрізь будуть рейди, скрізь будемо перевіряти міграційне законодавство, у посиленому режимі проводитиметься робота в місцях масового скупчення громадян".

За її словами, в ході одного з рейдів на ринку міста Євпаторії в суботу були виявлені вісім громадян Узбекистану, які порушили міграційне законодавство. "В даний час готуються документи для розгляду можливості видворення цих громадян з "території РФ", тому що були порушені строки перебування", - сказала Поклонська.

Вона також запевнила, що "правоохоронці" не допускають порушення прав у сфері міжрелігійних відносин. Повідомлення про масові затримання в мечетях "прокурор" назвала спекуляціями. "В мечеті, церкви та інші релігійні установи, правоохоронні органи не заходять. Все це брехня і спекуляції", - заявила Поклонська.

Як нагадує Радіо Свобода, 7 травня журналіст Осман Пашаєв заявив, що в Євпаторії на центральному ринку російські силовики затримали 25 кримських татар. За його словами, силовики пояснили свої дії проведенням операціїіз затримання злочинців, які вбили людей в Краснодарі.

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що 6 травня після п'ятничного намазу в мечеті села Молодіжне близько 50 озброєних людей затримали сотню мусульман і намагались відвезти в невідомому напрямку. Пізніше він повідомив, що людей випустили з автобусів, але зажадали з’явитися до відділку поліції.

За даними Меджлісу та правозахисників, після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар і мечетях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-