Одесити відзначають День пам'яті та примирення

Одесити відзначають День пам'яті та примирення

Фото
Укрінформ
Керівники Одеси та області, представники кліру християнських конфесій, іудейської та мусульманської релігій, воїни Одеського гарнізону, активісти українських патріотичних організацій узяли участь у спільній "Молитві за Україну" на Алеї Слави у парку ім. Шевченка.

Відкрив скорботну церемонію ієрей УПЦ Київського патріархату отець Дмитро (Краснобаєв), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відзначаючи сьогодні День пам‘яті та примирення усіх, хто брав участь у Другій світовій війні, ми схиляємо голови і виголошуємо слова вдячності воїнам, що більш як півстоліття тому здійснили свій ратний подвиг. На різних фронтах вони внесли гідний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні. Багато з них віддали життя, щоб ми зараз мали змогу гідно жити, будуючи суверенну Україну. Незламність волі і силу духу проявляють українські воїни і зараз, захищаючи зі зброєю в руках суверенітет і територіальну цілісність України", - зазначив Краснобаєв.

З молитовними настановами звернулися до присутніх на церемонії також представник Одесько-Сімферопольської дієцезії Римсько-католицької церкви отець Яцек (Пильн), імам мечеті міста Одеси Мамед Муратов, представники Української православної церкви, іудейської громади Одеси та інші.

Прозвучала мелодія "Пливе кача", присутні виконали Гімн України, після чого учасники скорботної церемонії поклали квіти до пам'ятника Невідомому матросу.

Як зазначив в інтерв'ю Укрінформу заступник голови Одеської облради Дмитро Димчогло, "цього дня ми віддаємо шану усім воякам, що боролися проти фашистських окупантів, незалежно від переконань. Настав час примирення. Зараз нам треба об'єднати зусилля для перемоги на фронті боротьби з корупцією, бідністю, свавіллям чиновництва. І я вірю, що і в цій боротьбі ми здобудемо перемогу".

Скорботна церемонія на Алеї Слави пройшла без провокацій та інцидентів.

Варто зазначити, що сьогодні в усіх храмах Одеси духовенство здійснює панахиди за жертвами Другої світової війни, виголошуються молебні за мир і злагоду в Україні, за захисників Вітчизни.

O 14 годині розпочався концерт майстрів мистецтв на Дерибасівській вулиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-