У посадовців банків вилучили 20 мільйонів, зброю та гранати – ДФС

У посадовців банків вилучили 20 мільйонів, зброю та гранати – ДФС

Укрінформ
Податкова міліція під час обшуку посадовців банків, які за грошову винагороду допомагали фізичним та юридичним особам переводити безготівкові кошти у готівку, вилучила 20 млн грн готівки, вогнепальну зброю та гранати.

Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби.

"Співробітниками податкової міліції м. Києва в рамках оперативного супроводження кримінального провадження, зареєстрованого за ст.364 КК України, викрито протиправні дії посадових осіб низки банківських установ", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що ці особи за 15% грошову винагороду допомагали фізичним та юридичним особам переводити безготівкові кошти у готівку. Для цього кошти перераховувалися на підконтрольні підприємства, зареєстровані в Німеччині, США та Латвії, з використанням банківських систем швидкого перерахунку коштів Western Union та Money Gram.

За адресами проживання фігурантів провадження та в офісному приміщенні підконтрольного їм підприємства проведено 8 обшуків. За їх результатами вилучено 678 тис. доларів США, 16,8 тис. євро, 58,2 тис. гривень готівкою (еквівалент у гривні становить 20 млн грн), 9 одиниць незареєстрованої вогнепальної зброї (мисливські рушниці) та набої до неї, 2 предмети, схожі на гранати Ф-1 із запалами до них, 4 печатки підприємств нерезидентів, 14 електронних носіїв інформації, 10 одиниць комп'ютерної техніки та фінансово-бухгалтерську документацію, яка свідчить про протиправну діяльність.

Наразі слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-