Чубаров попередив про можливі провокації окупантами 3 травня в Криму

Чубаров попередив про можливі провокації окупантами 3 травня в Криму

Укрінформ
Голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявив,  що 3 травня 2016 року у тимчасово окупованому РФ Криму маріонеткова влада проводитиме Хидирлез.

Про він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Директивні рознарядки на обов'язкову участь у «святі» не оминули нікого - ні школи, ні виші, ні бюджетні організації. Власне, цілі окупантів .. очевидні - створити гламурну телевізійну картинку з безлічі співаючих / танцюючих і ... тих, що жують, людей, щоб потім розповісти всьому світу про те, наскільки, мовляв, добре живеться в Криму кримським татарам.. », - йдеться у повідомленні..

В останній раз офіційний Меджліс кримських татар спробував провести Хидирлез в травні 2014 року. Тоді свято було скасовано через заборону окупаційної влади на в'їзд лідера кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву до Криму.

Також Чубаров нагадав про переслідування співвітчизників в окупованому Криму і порушення прав людини. Так, Чубаров назвав імена тих кримських татар, кого утримують російські слідчі і ФСБ:

- Ахтем Чійгоз, заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу (з 29 січня 2015 року),

- Рустем Ваїтов (з 23 січня 2015 року),

- Руслан Зейтуллаев (з 23 січня 2015 року),

- Нурі Прімов (з 23 січня 2015 року),

- Ферат Сайфуллаев (з 2 квітня 2015 року),

- Алі Асанов (з 15 квітня 2015 року),

- Мустафа Дегерменджи (з 7 травня 2015 року),

- Муетдин Алівапов (з 23 січня 2016 року).

- Рефат Алімов (з 18 квітня 2016 року),

- Арсен джепаров (з 18 квітня 2016 року), 

- Емір-Усеін Куку (з 11 лютого 2016 року),

- Енвер Бекіров (з 11 лютого 2016 року), 

- Муслім Алієв (з 11 лютого 2016 року),

- Вадим Сірук (з 11 лютого 2016 року).

"Немає сумніву в тому, що вже в перші хвилини Хидирлез російські ЗМІ будуть оперувати десятками тисяч учасників", - додав Чубаров.

Нагадаємо, так званий Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу, визнавши його екстремістською організацією. У самому Меджлісі пообіцяли продовжити роботу, але вже в надзвичайному режимі за межами півострова.

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що заборона Меджлісу буде розцінюватися як оголошення війни кримським татарам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-