В Одесі відбулася панахида за загиблими євромайданівцями

В Одесі відбулася панахида за загиблими євромайданівцями

Укрінформ
Близько тисячі одеситів, передусім активістів "Самооборони Одеси", "Правого сектора", ВО "Свобода" та інших організацій, взяли участь у громадянській панахиді за загиблими захисниками свободи і єдності України, що відбулася в понеділок ввечері на Грецькій площі міста.

Спільну молитву за учасників ходи "За єдину Україну" Ігоря Іванова та Андрія Бірюкова, загиблих від куль сепаратистів 2 травня 2014 року в районі Грецької площі, виголосили представники духовенства п'яти християнських конфесій, крім УПЦ Московського патріархату, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сумуємо за цими захисниками свободи, ми молимось за них, ми згадуємо їх. Водночас ми маємо також дати собі обітницю, що їхні жертви не були даремними, що більше не допустимо подібної ситуації в Україні. Мусимо усвідомити, що усе, що вони відстояли ціною своїх життів, маємо зберегти і приумножити", - звернувся до присутніх капелан ВМС України священик УГКЦ Олександр (Смеречинський).

Виголосили свої настанови також глава Одеської-Балтської єпархії єпископ Марк, предстоятель німецької євангельської лютеранської церкви єпископ Машевські та інші представники духовенства.

Під час звучання скорботної мелодії "Пливе кача" учасники панахиди опустилися на одне коліно, віддаючи шану мужнім синам Вітчизни, після чого виконали Гімн України.

Нагадаємо: у понеділок близько 12-ї години також відбувся мітинг одеситів на перехресті вулиць Дерибасівської та Преображенської, де було вбито десятника "Правого сектора" Ігоря Іванова та євромайдановця Андрія Бірюкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-