У Дніпропетровську профспілки вимагали більших зарплат - і вчасно

У Дніпропетровську профспілки вимагали більших зарплат - і вчасно

Укрінформ
У Дніпропетровську 1 травня відбулася маніфестація працівників промислових підприємств міста, організована профспілками.

Як повідомляє Радіо Свобода, на мітинг, що відбувся біля Парку ракет та Дніпропетровської обласної ради, зібралося кількадесят учасників. У руках вони тримали плакати з написами «Рентабельним тарифам – рентабельні зарплати!», «Гідність і права людини понад усе!» тощо.

За словами голови незалежної профспілки Південного машинобудівного заводу Євгена Деркача, головна вимога мітингувальників – збільшення рівня мінімальної заробітної плати в Україні пропорційно до зростання тарифів на комунальні послуги, а також повернення зарплатних боргів працівникам підприємства. За даними Деркача, працівникам одного з провідних космічних підприємств України наразі винні зароблені гроші за три з половиною місяці.

Лунали також вимоги щодо запровадження в Україні «шестигодинного робочого дня з гідними зарплатами», призупинення затвердження в парламенті нового Трудового кодексу.

Величезну петицію розмірами з плакат зі своїми вимогами до влади мітингувальники залишили під дверима облради, заявивши, що на їхні попередні звернення, які мали звичний вигляд, не було ніякої реакції.

Мітинг патрулювали десятки співробітників поліції, зокрема й кінологи.

До мітингу, заявленого профспілками, намагалася приєднатися колона демонстрантів, переважно людей літнього віку, під червоним прапором. Своєї заявки на проведення заходу в них не було. Профспілкові лідери свою причетність до цієї колони відкинули.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-