У Харкові заарештували лівійця, підозрюваного у співпраці з ІДІЛ

У Харкові заарештували лівійця, підозрюваного у співпраці з ІДІЛ

Укрінформ
Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для громадянина Лівії - студента харківського вузу, підозрюваного у співпраці з терористом ІДІЛ: два місяці арешту або застава в 179 тис. грн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило джерело в правоохоронних органах.

"У ході перевірки інформації про наявність у Харкові вербувальників ІДІЛ проведено обшук за місцем проживання студента з Лівії, де виявлено механізм із запалом УЗРГМ-2, корпус гранати Ф-1, а також символіку та ідеологічну літературу ІДІЛ. Затриманому пред'явлено підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Суд заарештував його з правом внесення застави", - відзначило джерело.

За його словами, затриманий провини не визнає: "Слідство перевіряє його зв'язок з терористом-смертником ІДІЛ, завербованим раніше у Харкові".

Що стосується терориста-смертника, то, як стало відомо, у червні 2015 р. в Харкові завербовані студент-іноземець та його співмешканка - громадянка України. Вони вилетіли з Києва до Стамбула, а потім у Багдад, де чоловік здійснив теракт шляхом самопідриву: загинули 20 осіб, 60 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-