Чиновник-крадій з Харківської ОДА став у Росії

Чиновник-крадій з Харківської ОДА став у Росії "політичним біженцем"

Укрінформ
Колишній директор Департаменту житлово-комунального господарства Харківської облдержадміністрації Роман Грива, який втік у березні 2015 року до Росії через розтрату 1,2 мільйона гривень, отримав там політичний притулок.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Ще минулої осені прокуратура підготувала повний пакет документів для екстрадиції Гриви з РФ. Оскільки нещодавно до нас надійшла інформація Інтерполу про те, що Гриві в Росії дали політичний притулок і відпустили з-під арешту, в екстрадиції, швидше за все, буде відмовлено. Тому прокуратура звернулася до суду із клопотанням про проведення щодо Гриви заочного судочинства", - відзначила Дубовик.

За її словами, суд має переконатися, що підозрюваний не перебуває на території України і не з'являється добровільно до слідчих органів.

"Впродовж 10 днів суд ухвалить рішення про можливість проведення заочного судочинства, і тоді прокуратура надішле звинувачення до суду", - додала прес-секретар.

Як стало відомо, Київський райсуд Харкова у рамках спеціального досудового розслідування відносно тих, хто оголошений в розшук, викликав 32-річного підозрюваного на судове засідання 29 квітня 2016 року, надіславши повістку за останньою відомою адресою в Харкові. У разі нез'явлення справу розглянуть за його відсутності.

Екс-чиновник підозрюється у змові з приватною фірмою і фальсифікації будівельних робіт на мільйон 200 тисяч гривень. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі за розтрату і привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-