ПРООН та Японія відновили насосну станцію у Краматорську

ПРООН та Японія відновили насосну станцію у Краматорську

Укрінформ
У Краматорську на кошти Програми розвитку ООН та уряду Японії проведено реконструкцію вартістю 4,1 млн грн насосної станції ІІ підйому у Краматорську, яка постачає воду віддаленому населенню міста та підприємствам.

Урочисте відкриття станції відбулося у понеділок за участю голови Донецької ОДА Павла Жебрівського. 

“Хочеться відкривати кран і пити воду. Ми говоримо, що в Австрії та Німеччині це можливо, але нам дуже хотілось, щоб це було можливо й в Україні, в першу чергу – в Краматорську”, - наголосив Жебрівський.

В рамках реконструкції було проведено заміну обладнання та встановлення додаткових очисних установок. Новітнє енергозберігаюче обладнання дозволяє станції працювати в безаварійному режимі та забезпечувати цілодобову подачу води. 

Проектна потужність насосної станції становить 13,6 тис. метрів кубічних на добу. Також тут провели заміну одного з насосів продуктивністю 180 метрів кубічних на годину й запустили один додатковий. На станції установили запірно-регулюючу арматуру, систему контролю витрат води, замінили трансформатор, силове обладнання. Також було прокладено нову водопровідну лінію. Окрім цього, виконано утеплення будівлі, ремонт покрівлі та заміну вікон.

Фото: ДонОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-