Суд РФ змусив офіцера воювати на Донбасі

Суд РФ змусив офіцера воювати на Донбасі

Укрінформ
Офіцер 18 бригади ЗС РФ підполковник Костянтин Канаплянік намагався через суд уникнути “відрядження” в Україну, однак під загрозою кримінальної відповідальності змушений був поїхати у Донецьк, де зараз очолює окремий розвідбат.

Про це повідомляє сайт Головного управління розвідки Міноборони.

“Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України підполковник ЗС РФ К.Канаплянік відряджений відповідно до наказу міністра оборони РФ від 22.02.2015 р. №0049 з посади заступника командира з повітряно-десантної підготовки окремого батальйону спеціального призначення 18 окремої мотострілецької бригади (ст.Калинівська, с.Ханкала, м.Грозний, Чечня, Росія ) 58 армії (Владикавказ) Південного ВО ЗС РФ та на цей час перебуває на посаді командира окремого розвідувального батальйону (Донецьк, Україна) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного (Ростов-на-Дону) ВО ЗС РФ”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у розвідці, на відміну від більшості офіцерів російської армії, підполковник ЗС РФ Канаплянік Костянтин Андрійович намагався уникнути відрядження в Україну, у т.ч. подавав судовий позов.

“Відповідно до матеріалів засідання Грозненського гарнізонного військового суду від 24 червня 2015 р., К.Канаплянік оскаржував законність переведення його на посаду старшого офіцера 2 управління (резервних формувань мотострілецьких військ) 12 командування резерву (з вересня 2015 р. Центр територіальних військ, Новочеркаськ) Південного ВО ЗС РФ для подальшого відрядження в Україну”, - повідомили в ГУР.

Однак, головуючий суддя Грозненського гарнізонного військового суду Ярош відмовив у задоволенні позову, що змусило кадрового російського офіцера Канапляніка, “під загрозою кримінальної відповідальності за невиконання наказу командування, погодитись з відрядженням, виконати злочинний наказ воєнно-політичного керівництва Росії та прийняти участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України”.

Поруч з цим, як повідомили в ГУР МО України, відповідно до норм українського законодавства, обставини за яких підполковник ЗС РФ Канаплянік був змушений виконувати злочинні накази воєнно-політичного керівництва Росії “будуть враховані, як пом’якшувальні при розгляді його справи військового злочинця”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-