У Краматорську сплели мегасітку для військових

У Краматорську сплели мегасітку для військових

Фото
Укрінформ
У Краматорську поставили новий український рекорд з масового плетіння маскувальної сітки для потреб української армії: протягом одного дня місцеві волонтери та небайдужі краматорчани сплели понад 500 квадратних метрів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила організатор плетіння мегасітки, керівник волонтерської організації “Краматорські бджілки” Ірина Сидоренко.

“Нам вдалося спільно сплести за день 504 квадратних метри. Ми планували стільки, але і не сподівалися, що це вдасться, що люди так долучаться: діти, студенти, просто перехожі активно долучилися до плетіння”, - повідомила вона.

Плетіння сітки відбувалося у суботу на центральній площі Миру (колишня площа Леніна) з самого ранку і до вечора. Окрім волонтерів “Краматорських бджілок”, до плетіння мегасітки долучилася ще одна волонтерська організація “Пліч-о-пліч”, яка сплела 104 кв. м.

Перехожі, з яких було багато дітей, підходили до спеціальних каркасів з сіткою, в яку заплітали попередньо нарізані різнокольорові стрічки тканини. Бажаючих було  так багато, що місця біля каркасів просто не вистачало.

Як повідомила Сидоренко, сплетені сітки вже найближчим часом будуть відвезені до різних частин та підрозділів сил АТО.

На площі Миру паралельно проходив благодійний ярмарок, де можна було купити різні витвори місцевих умільців. Так, “Краматорським бджілкам” вдалося отримати близько 6,5 тис грн.

Крім того, на площі відбувся концерт українських виконавців, які приїхали у місто в рамках проекту “Потяг Єднання України “Труханівська Січ”.

Фото: Укрінформ/В.Короткий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-