Розвідка викрила ще двох російських офіцерів на Донбасі

Розвідка викрила ще двох російських офіцерів на Донбасі

Укрінформ
На посадах заступників командира “3 окремої мотострілецької бригади” (Горлівка) 1 АК (Донецьк) російських окупаційних військ перебувають полковник ЗС РФ Володимир Волихін та майор Юрій Стрюк. При цьому, обидва офіцери причетні до переправлення дорогих автомобілів, викрадених на тимчасово окупованих територіях Донбасу, у Ростовську область.

Про це повідомляє сайт ГУР МО України.

“Встановлено групу російських офіцерів, які беруть безпосередню участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України у складі 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, на посаді заступника командира 3 омсбр (Горлівка) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону, Росія) ЗС РФ з березня 2015 р. перебуває полковник Волихін Володимир Павлович, 1975 року народження, який народився у селі Кіквідзе Волгоградської області.

До прибуття в Україну для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії полковник ЗС РФ Волихін займав посаду заступника командира 32 окремої мотострілецької бригади (смт.Шилово Новосибірської обл.) 41 армії (Новосибірськ) Центрального ВО (Новосибірськ) ЗС РФ. Раніше проходив службу на командних посадах у 20 окремій мотострілецькій бригаді (м.Волгоград) Північно-Кавказського військового округу та 35 окремій мотострілецькій бригаді (м.Алейськ, Алтайський край) 41 армії (м.Новосибірськ) Центрального ВО (м.Єкатеринбург) ЗС РФ.

Він також є учасником 1-ї та 2-ї “чеченських кампаній” та контртерористичної операції у Дагестані.

Крім того, на посаді заступника командира з озброєння 3 омсбр (Горлівка) з травня 2015 року перебуває майор Стрюк Юрій Володимирович (Стрюк Юрий Владимирович), 1981 року народження. Він народився у ст.Канелівській Старомінського району Краснодарського краю, проживає у ст.Старомінській.

До прибуття в Україну майор Стрюк проходив службу на посаді начальника штабу дорожньо-комендантського батальйону 78 окремої бригади матеріально-технічного забезпечення (с.Будьоновськ, Краснодарського краю) Південного ВО (Ростов-на-Дону). Раніше проходив службу на командних посадах у ремонтних підрозділах 83 окремого ремонтно-відновлювального батальйону (м.Прохладний, Кабардино-Балкарія) Південного ВО ЗС РФ.

Він також є учасником збройної агресії Росії проти Грузії на тимчасово окупованих територіях Південної Осетії 2008 р.

“Додатково встановлено, що полковник ЗС РФ Волихін та майор ЗС РФ Стрюк мають відношення до переправлення дорогих автомобілів, викрадених на тимчасово окупованих територіях Донбасу у Ростовську область”, - повідомили у військовій розвідці.

За даними ГУР, майор ЗС РФ Стрюк використовує можливості окремої ремонтної роти бригади для перефарбування та переобладнання викрадених автомобілів, а також зміни агрегатних та кузовних номерів. До обов’язків полковника ЗС РФ Волихіна входять питання прикриття злочинної діяльності, організації безпеки супроводження автомобілів до кордону України з Росією та домовленості з потенційними покупцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-