АТО: Хуг закликає до

АТО: Хуг закликає до "тиші" на Великдень

Укрінформ
У святкові дні, особливо на Великдень, сторонам, які беруть участь у збройному конфлікті на Донбасі, варто стати людяними та не перешкоджати громадянам святкувати, відвідати могили рідних та близьких.

На цьому наголосив під час брифінгу перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Скоро Великдень. Люди захочуть поїхати і відсвяткувати разом зі своїми друзями та сім'ями, відвідати могили своїх батьків чи родичів. Але в цих регіонах, де сторони пішли уперед (до лінії розмежування - ред.), такі дуже прості людські речі стають неможливими", - сказав Хуг.

За його словами, цього тижня спостерігачі ОБСЄ переконалися, що поблизу Комінтернового дуже небезпечно. "Дві жінки нам сказали, що вони не змогли потрапити до місцевого кладовища через те, що там були міни та розтяжки", - розповів заступник керівника СММ ОБСЄ.

"Люди мають право на вільне пересування. Їм потрібно дозволити мати можливість виконувати релігійні та культурні обряди та традиції. Великдень — це час нового початку і це також час, коли люди повинні приймати по справжньому людські рішення", - наголосив Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-