Жебрівський розповів, як Донеччина реалізує освітню реформу

Жебрівський розповів, як Донеччина реалізує освітню реформу

Укрінформ
У Донецькій області в рамках освітньої реформи в наступному навчальному році запрацюють 20 опорних шкіл, на створення кожної передбачено в середньому по 20 мільйонів гривень.

Про це у вівторок на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Донеччина першою з-поміж областей реалізує освітню реформу через формування опорних шкіл. Для моєї команди це ключове і принципове питання. Розраховуємо, що вже з наступного навчального року в області діятимуть два десятки таких закладів. На створення кожного передбачено в середньому по 20 мільйонів гривень», - написав губернатор.

Він зазначив, що вперше в історії Донеччини найбільша частка інвестиційного ресурсу з обласного бюджету буде спрямована саме на розвиток освіти.

«Сучасні комп’ютерні класи і лінгафонні кабінети, повноцінні лабораторії, класні бібліотеки і спортивні майданчики. Зовні будівлі також вирізнятимуться: тепломодернізовані стіни, яскраві кольори. Вони повинні надихати на навчання!» - наголосив Жебрівський.

Він також назвав головним завданням кожної опорної школи – «стати концентрацією українського національного духу», де буде починатися формування громадянина, тому що «якісна освіта - реперна точка, базис майбутнього області та держави». Глава області додав, що на посади директорів і вчителів опорних шкіл діятиме конкурсний відбір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-