Бойовики погрожували спостерігачам ОБСЄ розправою

Бойовики погрожували спостерігачам ОБСЄ розправою

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про погрози бойовиків відкрити вогонь по спостерігачам у разі їх знаходження поруч з розміщенням Збройних сил України.

Про це йдеться у звіті місії за 18 квітня, опублікованому у вівторок.

"Спеціальна моніторингова місія отримала погрози від озброєних чоловіків. Під час перебування в контрольованому "ДНР" Донецьку, член "ДНР" наблизився до патрулю СММ, стверджуючи, що він бачив транспортні засоби СММ у екскаватора українських Збройних сил, і сказав, що він відкриє вогонь по спостерігачам, якщо така ситуація повториться знову. Після погроз, озброєний бойовик покинув місце інциденту", - зазначається в повідомленні.

У той же час в іншому інциденті озброєний член "ЛНР" в селі Пархоменко (29 км на схід від Луганська) погрожував заарештувати спостерігачів.

Зазначається, що збройні члени "ЛНР" зупинили СММ на блокпості недалеко від в'їзду на прикордонний пункт пропуску в контрольованому "ЛНР" селі Пархоменко і попросили місію показати патрульний план. Коли місія відмовилася зробити це, члени "ЛНР" сказали СММ залишити це місце і погрожували затримати СММ, якщо спостерігачі відхилятися від головної дороги при від'їзді.

Спостерігачі повідомили в Спільний центр по контролю і координації про цей інцидент, але у відповідь почули пораду залишити зазначену територію, оскільки «зона її межі не відноситься до їх відповідальності».

Як раніше повідомляло агентство, ОБСЄ встановила під Авдіївкою камери спостереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-