Лисенко розказав про

Лисенко розказав про "графік" ворожих обстрілів

Карта
Укрінформ
Минулої доби ворожа активність на лінії бойового зіткнення дещо зменшилась. Російсько-терористичні війська здійснили 61 обстріл українських позицій.

Про це під час брифінгу поінформував речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом минулої доби ворожа активність на лінії бойового зіткнення дещо зменшилась. Вчорашня загальна кількість обстрілів українських позицій нараховує 61 епізод, для порівняння днем раніше ця цифра становила більше 100", - зазначив Лисенко.

Як він зазначив, минулої доби не було зафіксовано роботу снайперів, однак ворог й надалі веде прицільний обстріл українських позицій з мінометів та бронетехніки "особливо активізуючись після обіду і дошкуляючи українським військовим до пізньої ночі".

За словами речника Адміністрації Президента з питань АТО на Луганському напрямку ворог продовжує обстрілювати українські позиції в районі Станиці Луганської.

"Після обіду ворожа БМП атакувала сили антитерористичної операції між Трьохізбенкою та Кримським, ще ряд ворожих провокацій із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів було зафіксовано поблизу Щастя, села Кримське та Попасне", - наголосив Лисенко.

Він також зазначив, що активність ворога на Донецькому напрямку впала більш ніж вдвічі "було зафіксовано 33 обстріли, порівняно з 74, які стались за попередню добу".

Однак, як і раніше, Авдіївка залишається районом найбільшої активності незаконних збройних формувань.

Лисенко додав, що протягом минулої доби на Маріупольському напрямку бойовики обстріляли позиції українських військових рівно 20 разів.

"Противник не припиняє обстрілювати українські позиції поблизу Красногорівки та Мар'їнки з мінометів. Ворог знову застосував 82 мм міномети поблизу сіл Карачун та Березове Мар'їнського району і випустив по одній міні калібром 120 мм по позиціях поблизу Старогнатівки та в Широкиному", - зазначив речник.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-