Дельтаплан-контрабандист тягав до Польщі сигарети

Дельтаплан-контрабандист тягав до Польщі сигарети

Відео
Укрінформ
В рамках проведення спецоперації прикордонники Луцького загону спільно з представниками СБУ та Нацполіції затримали вночі 4 громадян України, ймовірно, причетних до переміщення через кордон тютюнових виробів за допомогою малих літальних апаратів.

Про це передає прес-служба ДПСУ.

«Вчора, близько 22 години представники протиповітряної оборони зафіксували на висоті близько 1,5 кілометри політ літального апарату з України до Польщі… Близько четвертої ранку в районі населеного пункту Хворостів Любомильського району на автошляху сполученням «Київ – Варшава» прикордонники спільно з працівниками СБУ зупинили автомобіль «Ауді» польської реєстрації в якому слідували двоє громадян України. В ході огляду в транспортному засобі міжвідомча група виявила GPS-навігатори, приладдя для кріплення коробів на каркасі мотодельтоплану, парашут для безпечного скидання вантажу, 7 ящиків цигарок «Фест» без акцизних марок, автономні світлодіодні лампи для позначення місця посадки, каністри з бензином та радіостанцію», - йдеться в повідомленні.

Польські прикордонники також підтвердили порушення кордону невідомою повітряною ціллю, яку спостерігали за допомогою тепловізора. Розгорнута система спостереження дала змогу прикордонникам попередньо встановити район можливого зльоту та посадки малого літального апарату.

Згодом прикордонники та працівники СБУ наздогнали та затримали ще один автомобіль польської реєстрації в якому слідували ще двоє громадян України. В ході огляду автівки було виявлено радіостанцію, мобільні телефони та спеціальний костюм для унеможливлення переохолодження пілота на висоті. 

Затриманих, а також виявлені засоби передали представникам Національної поліції. Наразі проводяться подальші пошукові заходи щодо виявлення малого літального апарату, яким зловмисники переправляли цигарки до Польщі.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-