Кличка просять заборонити нові забудови між Петрівкою та Оболонню

Кличка просять заборонити нові забудови між Петрівкою та Оболонню

Укрінформ
Фракція "Самопомочі" в Київраді звернулася до столичного мера Віталія Кличка провести службове розслідування та не затверджувати план забудов у районі між Петрівкою та Оболонню поблизу Московського мосту.

Про це у четвер на прес-брифінгу заявив депутат фракції "Об'єднання "Самопоміч" Констянтин Богатов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Активісти вийшли на мітинг, люди обурені. Ми як депутати направили всі можливі звернення. Ми звертаємось до нашого мера Києва. Ми категорично проти затвердження цього рішення і просимо нас підтримати і донести цю інформацію до громадськості", - сказав Богатов.

Він додав, що на громадському обговоренні щодо цієї забудови був представлений детальний план території. Після розгляду ДПТ громадськість висловила свої побажання. А вже потім, через три місяці перед розглядом детального плану на територіальній комісії, в нього внесли зміни стартегічного характеру. Це спорудження нових житлових будинків у 25 поверхів і спальних будинків на території охоронного ландшафту.

Богатов зауважив, що сроки розгляду цього ДПТ закінчились 26 листопада 2015 року, а 29 лютого 2016 року громадська організація "Суспільна ініціатива" з Іванова-Франківською реєстрацією подає пропозицію внести в ДПТ будівництво житлових будинків.

"Сьогодні на порядок денний до нас подано цей ДПТ не затверджений громадськістю з порушеннями на розгляді. З пропозицією забудови охоронного ландшафту, без плану охорони історичної річки Почайни", - додав Богатов.

У свою чергу, Голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" Сергій Гусовський наголосив, що це питання розглядатимуть у сесійній залі.

"Внесені зміни до детального плану. Ми станемо свідками дуже жвавого обговорення щодо цього питання в сесійній залі. Ми вимагатимемо від міського голови Кличка службового розслідування, яким чиним, нехтуючи законодавчими нормами, затверджуються такі процедури в нашому місті.", - сказав Гусовський.

Нагадаємо, сьогодні кількадесят активістів біля Київської міської державної адміністрації вимагали від Київради не затверджувати спорудження дороги та житлових будинків на ділянці між Петрівкою та Оболонню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-