Держдеп оцінив ступінь порушення прав людини в Криму

Держдеп оцінив ступінь порушення прав людини в Криму

Укрінформ
Американське зовнішньополітичне відомство, яке в середу опублікувало Доповідь про практику дотримання прав людини в країнах світу впродовж 2015 року, присвятило цілий окремий розділ ситуації у цій сфері в українському Криму, окупованому Росією.

Текст документа розміщений на офіційному сайті Бюро з питань демократії, прав людини й праці Держдепартаменту США.

"Впродовж року (російські – ред.) служби безпеки працювали, щоб зміцнити свій контроль над Кримом та продовжували обмежувати права людини шляхом введення репресивних федеральних законів Російської Федерації на українській території Криму", - наголошується в доповіді.

При цьому визначені найбільш суттєві проблеми, пов'язані безпосередньо з російською окупацією півострова. Серед них – кампанія залякування з боку російських спецслужб з метою придушення інакомислення та засудження окупації півострова. Елементами цих зусиль стали викрадення людей, їх зникнення, фізичне насильство й депортація.

Крім того, окупаційна влада позбавляла свободи цілих груп людей щодо вираження національності та етнічної приналежності, зокрема, українців і кримських татар. Такі групи й досі піддаються систематичній дискримінації, й паралельно російська влада продовжила політику нав'язування російського громадянства, констатується в документі. Зазначається також про придушенням свободи слова і ЗМІ на українському півострові.

Інші проблеми, вказані в доповіді, включають в себе погані умови утримання у в'язницях і слідчих ізоляторах; політичне втручання в судовий процес; обмеження свободи пересування; внутрішнє переміщення тисяч людей; нездатність для людей брати участь у голосуваннях на виборах в Україні.

Крім того, відзначається високий рівень корупції при владі; дискримінація представників ЛГБТ-спільноти; викрадення та переправлення в Росію сиріт; дискримінація у сфері зайнятості щодо осіб, які не мають російського паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-