В Одесі перехопили контрабанду тканин, взуття та жіночого одягу

В Одесі перехопили контрабанду тканин, взуття та жіночого одягу

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці розкрили схему контрабандного постачання до Одеської області товару, обіг якого в Україні обмежено чи заборонено.

Про це інформує прес-служба обласного управління Нацполіції.

"Працівниками Управління захисту економіки в Одеській області ДЗЕ НПУ та Слідчого управління прокуратури області, спільно з представниками регіонального Управління внутрішньої безпеки ГУДФС, викрито контрабандний канал постачання ліквідного товару на територію України без здійснення відповідних митних процедур. Приблизна сума збитків, заподіяних державі, склала більше 1,5 мільйонів гривень", - заявила у відомстві.

Поліцейськими була отримана інформація про те, що з Туреччини на паромному плавзасобі прибуває автомобіль "Mercedes-Benz Actros" із причепом, завантаженим товаром, що не відповідає заявленій до митних органів документації. Згідно документів, на вказаному транспортному засобі мали перевозитися труби та фітинги, але, за отриманою працівниками поліції інформацією, в ньому знаходилась інша продукція, обіг якої в Україні обмежено або заборонено.

З метою перевірки отриманої інформації, правоохоронці приїхали до Іллічівського морського порту.

"Встановлено, що після приїзду на митний пост "Іллічівський", даний автомобіль з вантажем направився для подальшого розмитнення та проходження митних процедур до митного посту "Шостка" Сумської області, але дорогою зупинився в Любашівському районі Одеської області, де знаходився кілька днів та до Сумської області так і не доїхав. У цей час на митному посту "Шостка" здійснювалось розмитнення товару, який нібито туди прибув на вказаному транспортному засобі", - розповіли в поліції.

У ході санкціонованого обшуку зазначеного автомобіля було встановлено, що на ньому перевозили дорогу тканину, взуття, жіночий одяг та фурнітуру для одягу.

Як з’ясували правоохоронці, посадові особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю вступили в злочинну змову з посадовими особами митних органів ДФС Сумської області з метою незаконного розмитнення та ухилення від сплати обов’язкових митних платежів до державного бюджету України.

За даним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкцією цієї статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-