Тролейбуси у Чернівцях хочуть зробити безкоштовними

Тролейбуси у Чернівцях хочуть зробити безкоштовними

Укрінформ
Депутати Чернівецької міської ради на погоджувальній раді підтримали ініціативу запровадити безкоштовний проїзд у тролейбусах для всіх громадян.

Як передає кореспондент Укрінформу, невдоволені перевізники Чернівців, яким не компенсують проїзд пільговиків, стали погрожувати страйком. Тож міський голова Олексій Каспрук 7 квітня зібрав депутатів, аби вирішити питання щодо перевезень у громадському транспорті. На погоджувальній раді було вирішено проїзд у тролейбусах зробити безкоштовним для всіх містян.

«Ми підтримуємо ініціативу зробити електротранспорт у Чернівцях безкоштовним. Така практика є у багатьох європейських країнах. За нашими підрахунками, на це тролейбусному управлінню на рік потрібно 43 мільйони гривень», – зазначив голова фракції «Рідне місто» у міській раді Василь Продан.

За словами ж міського голови, розв’язати цю проблему можна було двома шляхами: надавати адресну допомогу пільговикам або зробити проїзд в тролейбусах безкоштовним. Депутати одностайно підтримали другу пропозицію.

Вирішено створити робочу групу, що визначить точну суму, яку з бюджету міста треба буде виділити тролейбусному управлінню, а також механізми підтримки пільговиків, які проживають у районах, де немає тролейбусного сполучення. А з перевізниками, які обслуговують міські автобусні маршрути, міська рада домовлятиметься окремо і укладатиме угоди з тими, хто запропонує найнижчий тариф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-