Окупанти не пускають у Крим автівки з українськими номерами

Окупанти не пускають у Крим автівки з українськими номерами

Укрінформ
Так звані "правоохоронці" окупаційної влади на адмінмежі з Кримом не пропускають автівки з українськими номерами через введення нових правил.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Не дивлячись на те, що перереєстрацію автівок у Криму на окупаційні номери продовжили до 10 квітня, на даний час співробітники Держприкордонслужби України вже зафіксували майже 30 транспортних засобів, які окупанти не пустили до Криму", - йдеться у повідомленні.

В Держприкордонслужбі роз'яснюють, що відтепер на материкову Україну охоронці самопроголошеної влади Криму не пропускають автомобілі з кримськими українськими номерами під керуванням громадян України, що зареєстровані в Криму.

Крім того, вони не дозволяють громадянам України, що зареєстровані в Криму, заїжджати на тимчасово окуповану територію на автомобілях на кримських номерах, мотивуючи це тим, що "у них був час перереєструватися". Така ж ситуація і з автомобілями на кримських номерах під керуваннями громадян України, що зареєстровані в інших регіонах. “Тут російська окупаційна влада застосовує вибіркове право, тому що одні автомобілі таки проїжджають на територію Криму, інші - ні, а є й такі водії, яких окупанти змушують оформляти так званий тимчасовий ввіз, як при перетині кордону", - розповіли в прес-службі.

В Держприкордонслужбі нагадують, що будь-які документи, що видані окупантами на Кримському півострові, не є дійсними. Це стосується і документів на транспортні засоби, що вже зареєструвались по російському законодавству в АР Крим. Такі автомобілі через адміністративну межу пропускатися не будуть.

Фото: Держприкордонслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-