Судді Госпсуду Києва світить до 12 років

Судді Госпсуду Києва світить до 12 років

Укрінформ
Генпрокуратура направила до Шевченківського районного суду міста Києва обвинувальний акт стосовно судді Господарського суду м. Києва та адвокатів за підозрою в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомила прес-службі відомства.

"У ході досудового розслідування встановлено, що у період з липня по грудень 2014 року вказана суддя, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, за пособництва адвокатів, неодноразово одержувала неправомірні вигоди у розмірах: 6 тис. дол. США, 21 тис. дол. США та 45 тис. дол. США за постановлення рішень суду на користь заявників у кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в обвинувальному акті стосовно судді та адвокатів Господарського йдеться про підозру у вчиненні ними кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-