За добу в Маріуполі вилучили 35 гранат і тисячі набоїв

За добу в Маріуполі вилучили 35 гранат і тисячі набоїв

Укрінформ
Лише за одну добу поліція Донеччини вилучила у багатоповерхівках Маріуполя 35 гранат та 4 тисячі набоїв до вогнепальної зброї.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Донецькій області.

«Правоохоронці Центрального відділу поліції отримали оперативну інформацію, що в одному з багатоповерхових будинків у центрі міста місцевий мешканець зберігає боєприпаси. Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили 10 підствольних гранат, 1 реактивну протитанкову гранату (РПГ-18) та набої», - йдеться у повідомленні.

За іншою адресою в тому ж районі, інформує поліція, виявили 2 гранати, 2 запали до них та понад 80 набоїв різного калібру. За словами мешканця квартири, всі предмети належать його брату, який нині перебуває на території РФ.

Зазначають, що більше 20 гранат та 3 тисяч набоїв вилучені у підвалі багатоповерхівки в Лівобережному районі Маріуполя. А у Кальміуському (Іллічівському) районі міста правоохоронці просто посеред вулиці зупинили групу юнаків, в одного з яких, 15-річного підлітка, виявили гранату Ф-1 із вже вставленим запалом, яка у будь-який момент могла вибухнути.

Загалом, за добу вилучено 35 гранат та понад 4 тис. патронів.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження. Поліція нагадує, що за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України передбачена серйозна відповідальність: до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-